Kind van extreemrechts: 'Als kind sta je niet stil bij het werk van je ouders'

Interne Keuken Radio 1

Tanné Bogaerts schreef ‘Kind van extreemrechts’ over haar jeugd in een warm Vlaams Blok-nest. De laatste bladzijde is de strafste. Die heeft ze niet zelf geschreven. Dat is een brief van haar moeder die reageert op wat haar dochter over haar schrijft. Interne Keuken nodigde Bogaerts uit naar aanleiding van het boek.

Opgroeien in een extreemrechts gezin

Haar moeder zetelde voor het Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad, was jarenlang de naaste medewerker van Filip De Winter. Zij was het die ooit allochtone jongeren vergeleek met ratten die uit de riool komen gekropen. Tanné was tot voor kort campagnemedewerker voor Groen in Mechelen. Moeder en dochter, water en vuur, zou je denken. En toch. In het boek beschrijft Tanné hoe het was om als kind op te groeien in extreemrechts gezin. Tot de dag dat je beseft dat andere mensen in je omgeving het daar heel moeilijk mee hebben en tot je beseft dat je het er zelf ook helemaal niet mee eens bent. Wat doe je dan?

'Als kind sta je niet stil bij het werk van je ouders', aldus Bogaerts. 'Maar naarmate ik ouder werd, hoe meer ik besefte wat er juist gebeurde. Leerkrachten behandelde me helemaal anders vanaf ze wisten wat mijn mama deed.'

Herbeluister Tanné Bogaerts in Interne Keuken op Radio 1 Select.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief