De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Kim Debrie interviewt Leo Bormans over 'De knikkers van Qadir'

Non-fictie Radio 2

Kim Debrie mocht Leo Bormans interviewen. Leo Bormans was meer dan 20 jaar hoofdredacteur van het onderwijstijdschrift 'Klasse', toch zal hij bij velen onder ons beter bekend zijn als de auteur van de internationale bestseller 'Geluk. The World Book of Happiness'. Enkele weken geleden kwam zijn nieuwste boek uit: 'De knikkers van Qadir'.

Bormans schreef het boek op basis van waargebeurde feiten. Hij is een tijd geleden bevriend geraakt met 'Qadir', een vluchteling en zijn gezin en is samen met nog 100 andere Belgen als een beschermend schild rond hem gaan staan. Ze gaven hem geld om voor hem en zijn gezin een huis te huren en de kinderen naar school te kunnen laten gaan. Bormans kende het juridische verhaal van zijn vlucht reeds, maar op een dag luisterde hij dan naar het emotionele verhaal. En hij besloot om dit samen met zijn vriend 'Qadir' op te schrijven. De man gaat nu spreken in scholen en er zal door Stefan Perceval zelfs een toneelstuk over zijn verhaal gemaakt worden. Hij wil vooral erkenning hebben als mens, hij wil hier mogen zijn. Hij had nog nooit gehoord over 'mensenrechten' en het woord 'geluk' bestaat zelfs niet in Afghanistan. 'Het boek is een emotioneel universeel verhaal over wat ons bindt en mens maakt', zegt Bormans. Er is al interesse uit het buitenland om het boek te vertalen. Ook Wim Opbrouck is fan van het boek.

Herbekijk het interview op Radio2.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief