(c) Michiel Devijver

Kim Crabeels over 'Piep Fladdermuis' een nieuw hoorspel voor 'Het geluidshuis'

Luisterverhaal Culture Club

Kim Crabeels schrijft al 10 jaar kinderboeken en strips, en sinds kort ook hoorspelen. Zo bracht ze net haar debuut 'Piep Fladdermuis en het Drasmoeras' uit voor 'Het geluidshuis', een professionele geluidsstudio in Antwerpen die onder andere hoorspelen en podcasts maakt. In Culture Club op Radio 1 vertelt ze waar het idee rond 'Piep Fladdermuis' vandaan komt.

De Coronacrisis is een bron van inspiratie, en zo ook voor Kim Crabeels. Dit hoorspel moet het eerherstel van de vleermuis worden, die nogal wat negatieve aandacht ontving de voorbije twee jaar. Piep de vleermuis is de underdog die een held wordt.

Kim Crabeels maakt het liefst prentenboeken, maar dit hoorspel is nog net dat tikkeltje specialer. Er werkt een hele reeks bekende namen mee die kleur geven aan de personages, en zo komt het boek nog meer tot leven volgens Kim. Met Dominique Van Malder (de vertelstem), Evelien Bosmans (Piep), Tom Vermeir, Tine Embrechts en Tania Van Der Sanden belooft het alvast een bont geheel te worden.

Kim Crabeels gaat steeds op zoek naar het evenwicht tussen humor en ontroering in haar boeken, en belooft met 'Piep Fladdermuis' ook enkele mooie momenten in huis/in de wagen/op vakantie te brengen. Het werd een drie-in-één boek met het hoorspel, de prachtige prenten en daarnaast is het voor het eerst een boek dat helemaal op zichzelf kan staan. De perfecte gelegenheid om het hele gezin samen te brengen.

Herbeluister het gesprek in Culture Club op Radio 1 Select.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief