De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Kijk zondag naar 'Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon' op Eén

Boekentips

Op zoek naar het perfecte boek om mee te nemen op vakantie? Veellezer Tom De Cock gidst je door het boekenlandschap. In De Zomerboekathon praat hij twaalf uur lang non-stop met auteurs over hun meest recente werk. Het resultaat wordt een zomerse variant op de Boekathon, met zicht op véél leesgenot. Een flinke dosis inspiratie haal je op zondag 19 en 26 juni bij Eén.

Inspiratie voor alle genres op VRT NU

Tom heeft op zaterdag 11 juni zijn gasten ontvangen in het meest idyllische landschap van Limburg. Tientallen auteurs spraken over hun laatste pennenvruchten en gaven tussendoor nog persoonlijke aanraders mee. Alle genres kwamen aan bod: van young adult tot thrillers, van kinderboeken over non-fictie tot internationale bestsellers. Genoeg inspiratie om de zomer al lezend en genietend door te komen, voor elk type lezer. Nieuwsgierigen konden die dag alles live meevolgen of achteraf herbekijken op VRT NU.

Een zomer vol boeken op Eén

Het eindresultaat van de marathonzoektocht naar de leukste zomerboeken zie je op zondag 19 en 26 juni ook op Eén. In de dubbelaflevering Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon komen de beste fragmenten uit interviews met onder meer Hilde Van Mieghem, Martine Prenen, Toni Coppers en Fikry El Azzouzi aan bod. 'Boektokster' Femke Lippens bespreekt er de laatste trends en ook Jan Bosschaert, Els Beerten en de makers van het Geluidshuis komen langs. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want de lijst met gasten is lang en eindeloos gevarieerd.

Enthousiaste leesverhalen

Voor peper en zout tussen de interviews zorgen de mensen voor wie het allemaal bedoeld is: de lezers zelf. Tom zocht ze op in de trein, in het park, op het strand van Blankenberge, in een Siciliaanse B&B of een zomerhuis in Ibiza en luisterde naar hun enthousiaste leesverhalen.

Tom De Cock is met De Zomerboekathon niet aan zijn proefstuk toe. Op de door corona geannuleerde Boekenbeurs in 2020 en tijdens het Lees!-festival in 2021 interviewde hij al non-stop honderden auteurs. Zo zorgde hij voor een lawine aan interessante gesprekken en leestips. En daar komt nu een extra zomerse editie van. Want wie wil er nu niet met het perfecte boek in z'n bagage op vakantie vertrekken?

Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon op Eén: op zondag 19 en 26 juni, telkens om 21.50 uur.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief