Kijk binnen in de ateliers van Vlaamse illustratoren bij Villa Verbeelding

Radio 2

Op zaterdag opent Villa Verbeelding De Illustratiekamer. De bezoeker kan er een blik werpen op het atelier van bekende Vlaamse illustratoren als Carll Cneut en Gerda Dendooven.

Op dit moment zijn de reuzegrote tekeningen van Vlaamse illustratoren al te bewonderen in de Illustratieroute in de Hasseltse binnenstad. Nu is het dankzij de illustratiekamer dus ook mogelijk om een blik te werpen in het atelier van acht topillustratoren van eigen bodem. De bezoeker duikt met deze nieuwe expo in het atelier van Carll Cneut, Gerda Dendooven, Pieter Gaudesaboos, Fatinha Ramos, Leo Timmers, Tom Schamp, Sebastiaan Van Doninck en Kaatje Vermeire.

Illustratieroute al te bezichtigen

Villa Verbeelding wil op die manier illustratie een vaste plek geven binnen Hasselt. Zowel in het museum met de Illustratiekamer als buiten de muren met de Illustratieroute. Die route is twee kilometer lang, duurt ongeveer 1,5 uur, en kun je blijven bezoeken tot 2025. Meer informatie over de Illustratiekamer en de Illustratieroute vind je terug op de website van Villa Verbeelding.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief