Kenny Deuss: On adventure with dad. Vader zijn is kinderspel.

Non-Fictie De Zomerboekathon

Kenny Deuss, gekend van het Instagramaccount 'On adventure with dad', bundelt in het gelijknamige boek zijn meest hilarische foto's. En zo wordt het boek volgens hem 'De ultieme - en hilarische - gids voor papa's'.

Naast de beelden over de avonturen met zijn kinderen, deelt hij ook al zijn 'tips' voor (toekomstige) papa's, en dit op zijn eigen typische, droge manier. Zijn eigen idee over de prioriteiten tijdens de bevalling tot huishoudelijke taken met de kids: dat je zult lachen, is zeker!

Deuss nam de kinderen niet mee naar de Zomerboekathon, maar ze spelen uiteraard een hoofdrol in zijn boek en op zijn instagrampagina. 'Alle foto's zijn gefotoshopt, het lijkt wel echt, maar is het niet. Want soms zijn mensen in eerste instantie in shock, maar dan zien ze dat het niet kan en dat zorgt voor het grappige effect', legt Deuss uit. 'Ik ben eigenlijk geluidstechnieker van opleiding', zegt Deuss.

Het begon allemaal toen zijn vriendin voor het eerst weer moest gaan werken na de geboorte van hun eerste kind. Ze had de gewoonte om steeds te vragen: hoe is het met het kindje? 'En dan begon ik die gekke foto's door te sturen. Ik had een collectie van 10 foto's toen ik mijn instagrampagina aangemaakt heb. En een half jaar lang liketen enkel vrienden en familie mijn foto's. Maar dan werd het opgepikt door Reddit en andere nieuwswebsites. Dat is helemaal tot in Australië gegaan. Ik ben in People Magazine en Fox News in Amerika geweest. Dit had ik 2 jaar geleden niet kunnen voorstellen', lacht Deuss.

'De herkenbaarheid zorgt voor het succes. De mensen hebben heel snel door dat het een grap is en dat is het effect', zegt Deuss. 'Ondertussen staan er al iets meer dan 100 foto's op mijn account en in het boek staan er nog een 50-tal extra en er staan er nog klaar om Instagram op te gaan', zegt Deuss. Deuss heeft verrassend veel inspiratie. Hij haalt het uit de dagelijkse situaties. 'De inspiratie is eindeloos. De kinderen zijn 1 en 3 jaar. Voorlopig doen ze nog enthousiast mee aan de fotoshoots. Tegenwoordig helpt mijn vrouw met de foto's te maken', gaat Deuss verder.

'Er zijn verrassend weinig negatieve reacties. De enige negatieve reacties zijn van mensen die het niet meteen door hebben, maar dan gaan de volgers hen daarop wijzen'; legt Deuss uit. Hij heeft ondertussen 460.000 volgers.

'Ik ga mijn account sowieso proberen te laten evolueren. Ik ben aan het zoeken of ik ook videocontent kan maken. Ik ben blij met het boek. Ik lees weinig, zeker nu met de kinderen. Het enige wat ik momenteel lees zijn voorleesboeken. Ik heb vandaag nog kinderboeken over de ruimte gekocht', sluit Deuss af.

Herbekijk het interview in De Zomerboekathon op VRTNU

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief