Katelijne Boon: 'Mijn oudste leesherinnering is ‘Met de maan als schuitje’, dat ik voor mijn verjaardag gekregen had'

Kinder-en jeugdliteratuur Jeugdboekenmaand

Je zal de komende weken heel wat (oude) kinderboeken de revue zien passeren. Maart is traditioneel de Jeugdboekenmaand. Dit jaar viert de organisator 'Iedereen Leest' de 50ste verjaardag van de Jeugdboekenmaand met het thema 'Lezen is een feest'. LangZullenWeLezen polst dus heel de maand bij een aantal bekende Vlamingen naar het boek waar het allemaal mee begon en dat er een leesfeest van gemaakt heeft.

Als Katelijne Boon in haar programma De Liefhebber op Klara in de platenkast van een literaire gast duikt, geven we dit vaak als luistertip op LangZullenWeLezen. Daarom doen wij het nu omgekeerd: we duiken in haar verleden en haar boekenkast. Dit is wat ze ons te vertellen heeft:

Ik was een kind dat altijd met de neus in de boeken zat. Ik las graag én veel. Ik was echt dol op de boeken van Astrid Lindgren, maar mijn oudste leesherinnering moet zonder enige twijfel een boek van Mariette Vanhalewijn geweest zijn ‘Met de maan als schuitje’, dat ik voor mijn verjaardag gekregen had. Een gezellig dik boek (met de herkenbare tekeningen van Jaklien), met allemaal verhaaltjes voor het slapengaan. Bedoeld als voorleesboek, maar ik las ze al gauw zelf, en bleef ze herlezen… tot het boek helemaal aan flarden hing.
Katelijne Boon: 'Mijn oudste leesherinnering is ‘Met de maan als schuitje’, dat ik voor mijn verjaardag gekregen had'

Op de foto die Katelijne ons bezorgde is ze ongeveer 7 jaar oud.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief