Kamiel De Bruyne- meester in het foppen- over zijn kinderboek 'Er was misschien eens'

Kinderboek De Madammen

Kamiel De Bruyne heef ooit 'Sorry voor Alles' bedacht, het succesprogramma op Eén met Adriaan Van den Hoof waarin mensen op het verkeerde been gezet werden. Hij heeft zich ooit uitgegeven als de broer van Kevin De Bruyne. Hij heeft een boek geschreven 'Fake it till you make it' over hoe je je rijk en succesvol voordoet. Fantasie is dus een woord dat misschien wel dagelijks bij Kamiel voorkomt. 'Ik vind het interessant om te zien wat je mensen kan wijsmaken en wat niet'.

'Er was misschien eens' is een kinderboek. Het zijn allemaal verhaaltjes die misschien wel of niet gebeurd zijn en dan moet je raden of het waar of niet waar is. Kamiel vindt het zelf altijd leuk om spelletjes te spelen en wilde graag een kinderboek schrijven, dus dacht hij 'kunnen we geen quizje in een boek steken'.

De verhalen zijn soms bijna gestoord. 'Ik zeg soms dat ik een Peter Pan- syndroom heb en ik hou gewoon van veel fantasie'.

De zoon van Siska mag in de uitzending raden of het verhaal dat Kamiel voorleest waar of niet waar is. Het is het verhaal over een man die er 2 jaar lang over deed om een heel vliegtuig op te eten. Of het waar is kan je lezen in het boek of zien in het interview hieronder.

Herbekijk het interview hieronder

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief