Jozefien Daelemans (Charlie Magazine) maakt komaf met onnodige vrouwencomplexen in 'De naakte waarheid. Body bullshit ont(k)leed'

Non-Fictie Radio 2

Vrouwenlichamen moeten aan heel wat ongeschreven regeltjes voldoen om 'mooi' te zijn. Dat maakt dat heel wat vrouwen complexen krijgen over hun lichaam. Jozefien Daelemans van Charlie Magazine schreef er het boek 'De naakte waarheid' over.

Met het boek wil ze vrouwen net van hun complexen afhelpen. "Veel vrouwen zijn ontevreden met hoe ze eruit zien. Ik ken bijna geen enkele vrouw die niets wil veranderen wanneer ze in de spiegel kijkt. Dat leidt tot problemen met zelfvertrouwen en zelfs tot eetstoornissen. Het is zonde dat we daar zoveel tijd en energie aan besteden, terwijl we die ook voor andere dingen zouden kunnen gebruiken," legt Jozefien uit.

"70 procent van de vrouwen is ontevreden over hun borsten, vrouwen met grote borsten willen liever kleinere borsten, vrouwen met kleine tepels willen er liever grotere. Dat is misschien ook omdat we in reclame en op tv maar één soort borsten zien: de strakke C-cup met een grote tepel van een muntstuk van één of twee euro. Maar als je kijkt naar gewone borsten op het strand of in de sauna, zien die er niet allemaal zo uit." Herbekijk De madammen met Jozefien Daelemans en Siska Schoeters.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief