Foto Ivan Ollevier: Erik Van Grieken

Exit Brexit - verslaggever Ivan Ollevier blikt terug in 'De jaren van chaos'

Non-fictie Radio 1

'Wanneer je gaat kamperen neem je beter iemand mee in je tent die van binnen naar buiten pist, in plaats van omgekeerd.' Onthou dat als je ooit nog eens twijfelt of je Boris Johnson in uw regering zou opnemen.

Het is een politieke wijsheid die een paar keer terugkomt in ‘De jaren van chaos’, het nieuwe boek van journalist Ivan Ollevier over wat voorafging aan de Brexit.

Ivan heeft hard moeten werken voor zijn boek. Als er een ding is waar Britse politici een hekel aan hebben dan is het wel journalisten te woord staan. Persvoorlichters doen van alles behalve de pers voorlichten en waar je ook staat in Londen, binnen de vijf minuten staat er iemand naast je om te zeggen dat je daar niet mag filmen. Journalist rijmt niet voor niks op masochist.

Maar aan de keukentafel wordt collega Ivan Ollevier wel met open armen ontvangen. Als hij maar komt vertellen over die drie brieven die Boris Johnson halverwege de onderhandelingen naar Europa stuurde. Een om uitstel te vragen, een om te zeggen dat niet hij, maar het Britse parlement dat vraagt en een om te zeggen dat hij daar zelf tegen is. Het boek heet niet voor niks 'De jaren van chaos'.

Herbeluister hieronder Ivan Ollevier in Interne keuken.

Of bekijk Ivan Ollevier, live, niet vanuit de UK, maar in de studio van De Afspraak.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief