Jonas Jonasson, auteur van de bestseller 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween', heeft een nieuwe roman

Boekenmarathon VRT MAX

'Het zorgvuldig opgebouwde leven van Victor Alderheim, een uitgekookte en succesvolle kunsthandelaar uit Stockholm, wordt op een dag volledig overhoop gegooid als hij te horen krijgt dat hij de vader van de zestienjarige Kevin is en voor hem moet zorgen. Victor was juist van plan om Jenny, de dochter van een galeriehouder, te trouwen - en weer te scheiden - om haar erfenis binnen te halen.' Zo staat er op de achterflap van de nieuwe roman 'Zoete zoete wraak bv' van de Zweedse auteur Jonas Jonasson.

Zijn debuutroman 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' uit 2010 was wereldwijd een succes en werd in 2013 verfilmd.

Ook zijn nieuwe roman is een échte Jonasson waarin het wonderlijke, het sprookje met hard realisme vermengd wordt. 'Tijdens het lezen van recensies over 'Zoete zoete wraak bv' heb ik gemerkt dat er een donkere wolk boven je schrijverschap hangt, 'De 100-jarige man' namelijk. Want mensen blijven naar dat boek, jouw eerste boek verwijzen', gooit Tom De Cock hem voor de voeten.

'Het is vandaag nog vrij relevant, want het gaat over een man die besloten heeft om zich niet op te laten sluiten in zijn bejaardenhuis. Hij ontsnapt en maakt vele avonturen met leuke personages mee. Veel oudere mensen zitten nu in die situatie. Ze zitten opgesloten in hun huizen.' vertelt Jonasson. 'Als ik het opnieuw heb over uit je eigen raam klimmen, als je de kans hebt en je denkt eraan om je leven anders te gaan organiseren, alsjeblief, doe het dan. Want reken maar, je hebt maar één leven', is de wijze raad van de auteur.

Bekijk het interview van Tom De Cock met Jonas Jonasson tijdens De Boekenmarthon op VRT NU.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief