AFP or licensors

J.K. Rowling zet nieuw jeugdboek "The Ickabog" online: "Sprookjesachtig verhaal voor jonge kinderen"

Kinder- en jeugdboek VRT NWS

De Britse auteur J.K. Rowling heeft op haar website de eerste twee hoofdstukken gedeeld van een nieuw jeugdboek: "The Ickabog". "Een gratis geschenk voor de kinderen tijdens deze lockdown", aldus de schrijfster van de succesvolle Harry Potter-boeken. De rest van het boek volgt in de komende dagen en weken.

Rowling schreef "The Ickabog" in horten en stoten tussen de Harry Potter-boeken door, zo schrijft ze op haar website. De bedoeling was om het uit te brengen na het voltooien van de populaire reeks, maar dat ging niet door. Ze besloot dat ze het wel even gezien had met jeugdboeken en bracht enkele detectives voor volwassenen uit onder het pseudoniem Robert Galbraith.

"The Ickabog" bracht de laatste 10 jaar door in een doos op zolder. Deze lockdowntijden leken Rowling het geschikte moment om die weer boven te halen

De eerste twee hoofdstukken van "The Ickabog" zijn nu online verschenen. Je kan ze hier lezen. Er zullen elke dag één of twee nieuwe hoofdstukken volgen, tot 10 juli. Rowling laat weten dat er op de site ook zo snel mogelijk vertalingen zullen verschijnen, maar het is niet duidelijk in welke talen. Voorlopig is er dus geen Nederlandstalige versie.

Maar waarover gaat het boek?

Rowling noemt machtsmisbruik en waarheid als centrale thema's. Het mikt op kinderen tussen 7 en 9 jaar, een iets jonger publiek dus dan Harry Potter, vertelt Vanessa Joosen, professor Engelstalige literatuur en jeugdliteratuur aan de Universiteit Antwerpen, in "De wereld vandaag".

Lees verder op vrt.nws

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief