Drie boeken nu zaterdag in de eerste Interne Keuken van het nieuwe seizoen

Non-Fictie Interne Keuken

Zaterdag 11 september start een nieuw seizoen van Interne Keuken met aan de studiotafel drie auteurs. Dit zijn de boeken die ze meebrengen naar de uitzending:

 • 'Bobonneke valt in de radijzen' van Erik Martens

  In dit boek kijkt de lezer mee met filmende huisvaders en andere cineasten die hun leven en hun tijd documenteerden. We bezoeken het voor- en naoorlogse katholieke Vlaanderen, we zien nieuwe technologieën en consumptiepatronen opkomen die de wereld veranderen.

  • 'Het laatste schilderij' van Patrick De Rynck

   Patrick De Rynck licht in 'Het laatste schilderij' de werken toe die wereldberoemde schilders, zoals Rembrandt of Matisse, aan het einde van hun leven maakten. Dat er de jongste jaren opvallend meer aandacht is voor de late en laatste werken van vermaarde schilders leidt tot verrassende ontdekkingen en een herwaardering van hun late oeuvre. De Rynck vertelt hoe we vandaag het late werk van 30 beroemde kunstenaars vanuit een nieuw, genuanceerd perspectief kunnen bekijken.

   • 'The Handshake' van Ella Al-Shamani

   Gaan we na de coronacrisis weer handen geven? Ella Al-Shamani is evolutionair bioloog en tevens ontdekker en stand-up comedian. Ze vertelt in haar boek over de geschiedenis van de handdruk, hoe deze populaire groetvorm evolueerde en er her en der alternatieven kwamen.

   Luister naar Interne Keuken op Radio 1- zaterdag 11 september van 11 tot 13u

   Deel dit artikel

   Nog meer boekennieuws op

   Kom erbij en lees mee.

   Begint het te kriebelen?

   Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
   Laat het leesplezier beginnen!

   Log in met je VRT profiel

   Meer leesplezier?

   Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
   We sturen je elke week een verse update!

   Schrijf je in op de nieuwsbrief