In 'Leve de burn-out' vertelt tv-gezicht Jessie De Caluwe hoe ze in een burn-out belandde maar er ook van herstelde

Non-fictie één

Cath Luyten zocht voor het één-programma 'Buurman, wat doet u nu?' Jessie De Caluwe in Marokko. Met haar herkenbare warme stem en aangeboren charisma werd Jessie De Caluwe in de jaren 80 en 90 gebombardeerd tot de leading lady van de toenmalige BRT. Als oer-sidekick van Herman Van Molle in 'Tv Touché', naast Jan Van Rompaey in 'Argus' en met haar eigen programma's 'Zeg maar Jessie' en '3 uur Jessie' vond ze moeiteloos de weg naar ons collectief geheugen.

Toen haar verhaal bij VRT midden jaren 90 stopte, stortte Jessie zich voluit op een job als schermgezicht bij andere kanalen en als presentatiecoach achter de schermen. Tot in 2010 het licht uitging. Ze reisde naar Marokko om zich te bezinnen over haar razendsnelle mediabestaan van deadline naar deadline. Haar plan was om er vijf dagen te blijven in de B&B van een sympathieke Fransman Pierre. Maar de vonk sloeg over en 12 jaar later is ze er nog steeds.

Jessie vond niet alleen rust en een nieuwe liefde in Marokko, ze vond er ook een totaal nieuw bestaan. Een alternatief, veel trager leven dat Cath twee dagen lang mag mee beleven.

Jessie pende in 2016 haar burn-outverhaal neer in 'Leve de burn-out'. Meer informatie over het boek lees je hier.

Herbekijk de uitzending van 'Buurman, wat doet u nu?' met Jessie De Caluwe op VRT NU.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief