Illustrator Ever Meulen reist door Brussel in 120 tekeningen: 'Ik heb alles aan deze stad te danken' - boek en tentoonstelling

Illustrator VRT NWS

Tekenaar en illustrator Ever Meulen - bekend van vele Humocovers - maakte in opdracht van Louis Vuitton een boek waarin hij een rondreis in Brussel maakt. Alle 120 originele tekeningen uit dat boek zijn nu voor het eerst te zien op een tentoonstelling in MAD Brussels, het museum voor mode en design aan de Nieuwe Graanmarkt in Brussel.

'Brussels Travel Book'

Die illustraties zijn gebundeld in het unieke reisboek 'Brussels Travel Book', uitgegeven door Vuitton. Alle originele tekeningen zijn nu voor het eerst te zien op de tentoonstelling 'Ever Meulen - Brussels' in het mode en designcentrum MAD Brussels, aan de Nieuwe Graanmarkt in Brussel.

'Ik koos ervoor om een hommage aan Brussel te brengen omdat ik alles aan deze stad te danken heb', zegt Ever Meulen. 'Niet alleen mijn helden zoals René Magritte, Hergé, Jacques Brel, Eddy Merckx, Jacky Ickx, Arno, maar ook de moderniteit. Ik teken graag zaken die ik heel goed ken, vandaar mijn keuze voor Brussel', vertelt hij.

Lees verder op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief