"Ik wilde eens doorschrijven en niet over elke komma van een gedicht nadenken"- Max Temmerman over zijn debuutroman 'Coniferen' in Pompidou

Fictie Pompidou

Na vier dichtbundels laat Max Temmerman een roman op de wereld los: Coniferen. Een donker familieverhaal in de schaduw van ... jawel ... de coniferen.

Vorig jaar wilde hij aan een vijfde dichtbundel beginnen en toen keek hij met afgunst naar de romanschrijvers. Hij zou graag eens willen doorschrijven en niet over elke komma moeten nadenken en daarom is hij aan de roman begonnen.

De reacties op zijn roman komen ook veel directer en vlugger dan de reacties op zijn dichtbundels. Het is een andere wereld.

Het is een duister boek. De zus van het hoofdpersonage lijdt aan achtervolgingswaanzin en moet zich daardoor in haar huis opsluiten. De broer sluit zich even hard op, maar dan om te schrijven en te werken. Het is een perfecte corona-roman dus. Het speelt zich helemaal af in het hoofd, de tuin, het huis en niks daarbuiten. Er is veel aandacht voor boeken, interieur en muziek. Het boek is wel vorig jaar geschreven, maar hetzelfde soort van paranoia steekt nu ten tijden van corona op.

Hij geeft verder nog deze culturele tip mee voor als corona het land uit is, dan kan je naar Damme rijden, een mooi boekendorp. Daar kan je een auditief en visueel wandelparcours volgen rond de vesten van Damme. Dan zie je gedichten van Max Temmerman.

Op de Instagrampagina van LangZullenWeLezen ontdek je in welk boek Max momenteel zelf aan het lezen is.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief