LangZullenWeLezen op de Boekenbeurs: ontdek de nieuwste boeken en ontmoet auteurs tijdens de live-uitzendingen

LangZullenWeLezen

LangZullenWeLezen verwelkomt je tijdens de Boekenbeurs in Hal 4. Kom langs, beleef live-radio en ontmoet er de auteurs die in de programma's komen vertellen over hun nieuwste boek. Nomineer er je favoriete boek uit 2019 voor de LangZullenWeLezen-eindejaarslijst en maak kans op een spiksplinternieuw bed t.w.v. 2000€.

Wie, waar, wanneer?

Radio 1

Vrijdag 8 november – Culture club (18 – 20 uur) – Blauwe zaal

Met Judith Vanistendael praat Annelies Moons over ‘Penelope’, de nieuwe graphic novel. Ook Ish Aït Hamou heeft een nieuwe roman, ‘Het moois dat we delen’, die het in amper een week tijd tot een van de best verkochte boeken schopte. En Culture club nodigt ook de De kunstmeisjes’ - Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra – uit. Zij schrijven enthousiast en aanstekelijk over oude en moderne kunst – zowel voor de doorgewinterde kunstliefhebber als de beginnende enthousiasteling.

Zondag 10 november – Touché (11 – 13 uur) – Blauwe zaal

Op zondagmiddag neemt Friedl' Lesage de tijd voor een goed gesprek met P.T. Thomése. Hij publiceerde net het boek ‘Vaderliefde’. Er is live muziek van Maurits Pauwels.

Telkens 100 luisteraars kunnen de uitzendingen van Culture club en Touché in de Blauwe zaal bijwonen door zich vooraf in te schrijven via radio1.be.

Radio 2 en één

Woensdag 6 november – De Madammen (10 - 12 uur)

De Madammen van Radio 2, Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Siska Schoeters, verwelkomen verschillende auteurs die komen praten over hun nieuwste roman:

  • Herman Brusselmans - De Tafel
  • Griet Op de Beeck – Let om mijn woorden
  • Ish Ait Hamou – Het moois dat we delen
  • Hans Bourlon - De tijdreiziger
  • Erik Vlaminck - Een berg mens onder witte lakens

Woensdag 6 november - Middaguitzending Radio 2 Antwerpen (12 - 13 uur)

Radio 2 Antwerpen nodigt coach Paul Van den Bosch uit. Hij schreef ‘Egopreneur. Ik zorg voor mezelf dus ik ben’ samen met Ann Van Loock. VRT-sportjournalist Frank Van Laeken schreef ‘Mijn levens’, de autobiografie van Louis de Vries, die eind deze maand verschijnt. Louis is de zoon van een bekende Nederlandse muzikant, cafébaas, manager van rockgroepen, concertorganisator, secretaris van een voetbalclub, bokspromotor, voetbalmakelaar, algemeen directeur van voetbalclubs,…. Louis de Vries is 73, alive and kicking en komt naar de studio in Hal 4.

Klara

Dinsdag 29 oktober – Pompidou (17 – 18 uur)

Nicky Aerts praat met Bert Moerman over zijn roman 'Benny'. Met actrice Sara De Bosschere neemt Klara ze een duik in goede theaterliteratuur. Momenteel is zij op tournee met haar gezelschap De Roovers met een radicale bewerking van Tsjechov, ‘Melancholia’. Catherine Vuylsteke las 'De laatste kinderen van Tokyo' van Yoko Tawada.

Woensdag 30 oktober – Pompidou (17 – 18 uur)

Chantal Pattyn ontvangt de Nederlandse debutante Sacha Bronwasser over haar roman 'Niets is gelogen', die zich in de Vlaamse kunstwereld afspeelt. Koen Bollen en Kiki Vervloessem vieren '50 jaar Ballet Vlaanderen' met een boek over de geschiedenis van het gezelschap.

Donderdag 31 oktober – Pompidou (17 – 18 uur)

Chantal Pattyn praat met Marc Erkens die een lans breekt voor klassieke muziek in zijn nieuwe boek 'Als muziek (...spreekt...). Christophe Vekeman las 'Een stralende toekomst' van Rebecca Makkai. Liesa Van der Aa presenteert nieuw werk op het stadsfestival AMOK in Brugge en schreef ook de muziek voor 'Angels in America', de nieuwe voorstelling van Het Toneelhuis. Stijn Van Opstal is één van de regisseurs.

Zaterdag 2 november – De liefhebber (10 – 12 uur)

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van cabaretier/schrijver Wouter Deprez. Wouter Deprez is een komiek met allerlei nevenberoepen. Dat leverde op 20 jaar 10 theatervoorstellingen, 6 boeken, 5 radiospecials en 2 audiogidsen op. Hij is een rasverteller, die zich verwondert over grote en kleine dingen in, naast of net weg van het nieuws. Met de blik en het hart wijd open.

Woensdag 6 november – Pompidou (17 – 18 uur)

Nicky Aerts heeft het met Rik Torfs over zijn eerste roman: ‘Het grote gelijk’. Ook PF Thomése komt lang naar aanleiding van zijn nieuwe roman ‘Vaderliefde’.

Donderdag 7 november – Pompidou (17 – 18 uur)

Nicky Aerts praat met Ivo Victoria over zijn roman ‘Vind me’. Christophe Vekeman brengt een ode aan Godfried Bomans. En wat vindt Gaea Schoeters van ‘Vind me’ van André Aciman, het vervolg op het verfilmde ‘Call me by your name’?

Zaterdag 9 november – De liefhebber (10 – 12 uur)

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van Bart Van Loo. Schrijver en conferencier Bart Van Loo gaat door het leven als zelfverklaarde francofiel, sinds hij het grote publiek wist in te pakken met zijn alom geprezen Frankrijktrilogie en de bestsellers 'Chanson' en 'Napoleon'. In januari 2019 verscheen zijn nieuwste boek 'De Bourgondiërs. Aartsvaders van de Lage Landen', een bevlogen historische vertelling.

MNM

Tijdens de Boekenbeurs kunnen luisteraars van MNM via mnm.be een meet & greet winnen met één van de volgende auteurs:

  • 1 november - Mell Wallis de Vries
  • 2 november - Erica James en Joanne Harris, inclusief diner
  • 3 november - MNM-‘Seksuolotte’ Lotte Vanwezemael, in een seksshop in Antwerpen;
  • 10 november - Jill Mansel, inclusief lunch

Volg LZWL ook op Instagram. Je kan er zien hoe de stand onder handen wordt genomen door illustrator Anne Manteleers.

Iets gemist?

Herbeluister onder de rubriek 'nieuws' de gemiste gesprekken met de auteurs in de uitzendingen vanop de Boekenbeurs op langzullenwelezen.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief