Iets gemist van dag 2 van Het boekenfeest en De Boekenmarathon? Hier bent u weer mee

Boekentips LangZullenWeLezen

In dit filmpje zetten we enkele fragmenten van dag 2 van Het Boekenfeest en De Boekenmarathon op een rij. Van 9 tot 20u kon je vandaag genieten van deze boekenstream op VRT NU als alternatief voor de Boekenbeurs, die door corona niet kan plaatsvinden.

Ruth Joos en Lieven Van Gils gingen tijdens Het Boekenfeest op Radio 1 dieper in op hoe je jongeren aan het lezen kan krijgen. Is lezen nog hip? Student literatuur Charlotte Remarque vindt dat boeken op Instagram vooral fotogeniek zijn. Lees meer in dit artikel.

Chris van Camp kwam er spreken over haar boek 'De kus van Dabrowski'. De positieve desintegratie theorie van de Poolse psycholoog Kazimierz Dabrowski voelt voor haar als thuiskomen. Ze rechtvaardigt vallen en opstaan. Lees meer over het boek in dit artikel.

Vandaag werden tijdens De Boekenmarathon van Boek.be de Boekenleeuw en Boekenpauw uitgereikt, de prijzen voor het beste en mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek in het Nederlandstalige taalgebied. Lees in meer in dit artikel.

Ook tips om de nieuwe lockdown goed door te komen, konden niet ontbreken. Balletdanseres Tatevik Mkrtoumian wil ballet naar het grote publiek brengen met haar nieuwe boek. Een tutu en pointes zijn niet vereist. Lees meer in dit artikel.

De Britse auteur Santa Montefiore vertelde over haar nieuwe boek 'Naar de overkant'. Groot-Brittannië gaat straks ook in lockdown en Montefiore geeft enkele tips om gezond te blijven aan haar lezers. Lees meer in dit artikel.

En wie wil weten wat er in de drie drinkbussen zit van presentator Tom De Cock kijkt best naar deze compilatie!

Het Boekenfeest en De Boekenmarathon besteden de komende dagen extra aandacht aan het boek. Op VRT NU kun je de livestream morgen opnieuw volgen vanaf 9 uur. Je kunt er ook alle integrale interviews (her)bekijken. Meer info over de boeken en de planning van De Boekenmarathon vind je terug op www.boekenbeurs.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief