Iets gemist van dag 1 van Het Boekenfeest en de Boekenmarathon? Hier bent u weer mee

Boekentips LangZullenWeLezen

In dit filmpje zetten we enkele fragmenten van dag 1 van Het Boekenfeest en De Boekenmarathon op een rij. Van 11 tot 20u kon je vandaag genieten van deze boekenstream op VRT NU als alternatief voor de Boekenbeurs, die door corona niet kan plaatsvinden.

Uus Knops mocht vandaag de spits afbijten bij Friedl' Lesage in Touché, tevens de eerste aflevering van Het Boekenfeest van Radio 1. Ze vertelde er over het boek 'Casper - een rouwboek' dat ze schreef naar aanleiding van de dood van haar broer. Ze wil mensen beter leren omgaan met rouwen.

Minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) opende De Boekenmarathon van Boek.be met goed nieuws. In 2022, vijf jaar nadat de Fintro Literatuurprijs (de vroegere Gouden Boekenuil) ophield te bestaan, zal Vlaanderen opnieuw een prestigieuze literaire prijs krijgen. Twee zelfs, één voor fictie en non-fictie en één voor kinder- en jeugdliteratuur.

Presentator Tom De Cock interviewde vandaag zo'n 30 auteurs. Dirk Musschoot kwam zijn nieuwe boek voorstellen 'Toen geluk nog heel gewoon was'. Het gaat over hoe ons gezinsleven op 100 jaar tijd enorm veranderd is. Van erg kroostrijk werden ze veel minder groot en het traditionele gezin met een vader, een moeder en kinderen is al lang niet meer de norm. Het onderwijs werd gemengd en er kwam betaalde vakantie, waaruit dan weer toerisme ontstond.

Pedro De Bruyckere sprak over hoe de coronacrisis het leven van jongeren nog lang zal beïnvloeden, ook nadat er een vaccin gevonden is. In zijn boek 'Met de kinderen alles goed' gaat hij op zoek naar hoe het gesteld is met de jongeren van vandaag en hoe we hun weerbaarheid kunnen verhogen.

Het Boekenfeest en De Boekenmarathon besteden de komende dagen extra aandacht aan het boek. Op VRT NU kun je de livestream morgen opnieuw volgen vanaf 9 uur. Je kunt er ook alle integrale interviews (her)bekijken. Meer info over de boeken en de planning van De Boekenmarathon vind je terug op www.boekenbeurs.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief