'Horse'-fotografe Heleen Peeters gaat geen enkel aspect van het fenomeen paard uit de weg

Fotografie Interne Keuken

'Prachtboek, ondanks deze gruwelijke foto', schrijft Koen Fillet op Radio1.be. 'Het siert fotografe Heleen Peeters dat ze geen enkel aspect van het fenomeen paard uit de weg gaat, ook niet het gruwelijkste. Ze heeft een fotografisch eerbetoon gemaakt aan het paard.'

Heleen Peeters is de dochter en kleindochter van paardenvleeshandelaars. Dat is een omstreden bezigheid. Het paard is een edel dier, paardenvlees eten ligt dicht bij het taboe. De consumptie van paardenvlees daalt. Er is in België nog maar één gespecialiseerde paardenslagerij.

Toen vader Peeters dicht bij zijn pensioen stond, besloot Heleen - de enige in de familie die professioneel niets met paardenvlees te maken heeft - een fotoproject op te zetten rond de complexe relatie tussen het paard en de mens. Ze is de wereld rondgereisd op zoek naar paarden, paardeneigenaren, paardenkwekers, paardenliefhebbers, paardenslachters en paardeneters. Het project bracht haar van Argentinië tot Kirgizië.

'Het resultaat is een fenomenaal fotoboek: Horse, waarover Heleen Peeters aanschoof aan de Interne Keukentafel', besluit Koen Fillet.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief