Muzikant Lennert Coorevits over het cultboek 'The Hitchhikers Guide to the Galaxy' van Douglas Adams

Boekentip Radio 1

Frontman van de Compact Disk Dummies en muzikant Lennert Coorevits is grote fan van “The Hitchhikers Guide to the Galaxy”, de komische sciencefictionroman van Douglas Adams uit de jaren 70. Een boek dat volgens hem invloed had op de popcultuur en hem nu nog inspireert voor zijn eigen muziek.

Sofie belt met Lennert op 'Towel Day' of 'Handdoekendag', de dag waarop fans van het boek wereldwijd eer betonen aan de schrijver Douglas Adams. De handdoek in 'Het Transgalactisch Liftershandboek' is een belangrijk item. Het boek is een 'meta-boek' waarin gebruikt gemaakt wordt van soort van wikipedia/bijbel voor alle ruimtereizigers en de handdoek is onmisbaar omdat het voor heel veel zaken dienst doet.

'Hoe gaat het verhaal alweer?' vraagt Sofie aan Lennert, die haar en het geheugen van wie het boek ooit las, opfrist in De wereld van Sofie op Radio 1. Het toont op een heel bedrijvende manier hoe nietig de mens is, vertelt hij verder. 'Het is een luchtig maar ook een filosofisch boek en het helpt hem om te relativeren in deze moeilijke tijden'.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief