Joost Bataille

Hoe begin je aan een leesclub? Literatuurwetenschapper Kila geeft tips om een leesclub te starten!

LangZullenWeLezen

Kila van der Starre helpt je op weg!

Kila van der Starre is literatuurwetenschapper en poëziecriticus. Aan de Universiteit Utrecht doet ze onderzoek naar 'poëzie buiten het boek', waaronder straatpoëzie, Instagrampoëzie en poëzietatoeages. Begin 2021 zal haar proefschrift 'Poëzie buiten het boek. De circulatie en het gebruik van poëzie' online verschijnen. In 2017 richtte ze de website Straatpoezie.nl op en in 2018 publiceerde ze samen met Babette Zijlstra het poëzie-doe-boek '24 uur in het licht van Kila&Babsie' in de reeks 'Woorden temmen'.

Leesclubs zijn weer in. Vaak weet je pas goed wat je van een boek vindt als je er met anderen over praat. En medelezers hebben altijd wel iets gezien of bedacht wat jou niet was opgevallen.

Hoe leid je een leesclub?

Poëzie in een leesclub: hoe begin je eraan?

Een roman bespreken: hoe begin je eraan?

LangZullenWeLezen en deBuren presenteren kant-en-klare bouwpakketten om beloftevolle Nederlandstalige auteurs te ontdekken met je leesclub. Kila stelde voor elk boek in de reeks een handige lijst met discussievragen op. Voor diehards zijn er extra lees-, kijk- en luistertips. In een video geven de auteurs ook zelf meer uitleg over hun boek. Al die informatie vind je terug op de auteurspagina's.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief