'Het zwartste moment uit mijn loopbaan als wielerverslaggever is ongetwijfeld de dood van Wouter Weylandt in de Ronde van Italië 2016' - Dit en andere verhalen uit de koers in 'Wielerman' van Renaat Schotte

Non-Fictie Radio 2

Renaat Schotte volgt als VRT-reporter al 15 jaar de koers van op de motor en hij heeft er nu ook een boek over geschreven 'Wielerman. In de kop van de koers' met mooie verhalen uit de koers, ook over zijn vader die de wielermicrobe heeft doorgegeven. Zijn vader was dé fotofinish-man van West-Vlaanderen die destijds met zijn kleine bestelauto in het weekend zijn loodzware analoge camera op de eindstreep opstelde om de volgorde van aankomst waarheidsgetrouw vast te leggen. Hij nam Renaat vaak mee naar die koersen en zette hem in een van de volgwagens.

'Heb je het wielrennen doorheen de jaren zien veranderen' wil Anja weten. 'Het is professioneler geworden, maar de essentie is gebleven. Het blijft een teamsport waarin individuen kunnen uitspringen. En de wielrenners zijn nog steeds bereikbaar in tegenstelling tot de voetbalspelers' vertelt Renaat.

Het zwartste moment uit zijn loopbaan als wielerverslaggever? Dit is ongetwijfeld de dood van Wouter Weylandt in de Ronde van Italië 2016, dit heeft hem jaren achtervolgd bij elke valpartij.

Renaat legt ook uit waarom de Giro d'Italia zijn favoriete ronde is en het heeft niet enkel te maken met de koers zelf... De liefde voor de koers gaat ook een beetje door de maag. Herbekijk Renaat Schotte bij De madammen op Radio 2.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief