Het ultieme zomerboek van "Thuis"-actrice én boekenwurm Annick Segal

Boekentips VRT NWS

Annick Segal leest ontzettend graag. Als absolute boekentip voor de zomer haalt Segal "4321" van Paul Auster uit haar boekenrek. "Tijdens de zomer heb je dikwijls vakantie en dat is voor mij hét moment om een echt dik boek te lezen", zegt ze. "4321" is met ruim duizend pagina’s inderdaad geen dun boekje. "Ik ben een enorme fan van Paul Auster en dit boek lag al een tijdje op mijn nachtkastje te wachten. Het is vrij complex. Je moet er echt je gedachten bij houden, dus heb ik het opzij gelegd voor tijdens mijn vakantie."

"4321" vertelt het verhaal van Archibald Ferguson, of beter gezegd de levensverhalen van de man. Want in het boek komen vier mogelijke levens van dezelfde man voor. Door een kleine verandering gaat zijn leven telkens een volledig andere richting uit. "Het blijft altijd hetzelfde personage met dezelfde karaktertrekken, maar door kleine toevalligheden of beslissingen wordt het leven van Archie helemaal anders."

Moeilijke keuze
De "Thuis"-actrice geeft toe dat het niet gemakkelijk was om één ultiem zomerboek te kiezen, dus wil ze er graag nog twee aanraden: "Het achtste leven" van Nino Haratischwili en "Buddenbrooks" van Thomas Mann. Lees meer

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief