De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Het onconventionele leven van broeder-schilder Luc-Peter Crombé’ in Voorproevers op Radio 1

Voorproevers

Was hij een kloosterbroeder die toevallig schilderde? Of was hij een kunstschilder die toevallig in een klooster woonde? Broeder Luc-Peter Crombé, kon ondanks zijn gelofte van kuisheid het vrouwelijk schoon niet weerstaan. De lijflijke lust vond niet alleen zijn weg naar zijn schilderijen, maar ook in zijn leven. Lust leidde ertoe dat de broeder vader werd. Een van zijn kinderen, Dominique Crombé vertelt in Voorproevers op Radio 1 over het leven van zijn vader en het boek ‘In de naam van de Vader, de Vrouwen en de Kunst'.

Het onconventionele leven van broeder-schilder Luc-Peter Crombé’, werd opgetekend door journalist Tim F. Van der Mensbrugghe. Zoon Dominique ontdekte het verhaal van zijn afwezige vader pas toen hij diens verscheurde dagboeken las. Daaruit bleek dat niet alleen zijn vader maar ook de andere kloosterbroeders er een dubbelleven op nahielden. '9 op de 10 broeders hadden seksuele contacten' vertelt Crombé. Van Mensbrugghe citeerde de verhalen van de kloosterbroeder en deed daarnaast zijn eigen opzoekingswerk over die tijd.

Herbeluister het interview op Radio 1 Select.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief