'Het boek over het levensverhaal van Muhammad Ali heeft voor mij een hele wereld geopend' - Het bijzondere verhaal van auteur Alex Boogers

Non-Fictie Radio 1

Auteur Alex Boogers komt zelf uit een laaggeletterd milieu en heeft gezien en gevoeld hoe lang en moeilijk de weg was om van daaruit op te klimmen naar een milieu waarin hij zichzelf kon ontwikkelen en uiten.

Alex Boogers was gastspreker op de Iedereen Leest-conferentie ‘Waarom leesbevordering ertoe doet’ op 11 februari in Vooruit Gent. Hij hield er een pleidooi over het belang van graag en goed lezen. Ook op Radio 1 brengt hij het fascinerend verhaal over hoe 1 boek hem vertrouwen en richting gaf aan zijn leven, een autobiografie van Muhammad Ali. Dit opende een hele (lees)wereld want hij dacht toen dat boeken niet over iemand als een bokser konden gaan. Hij leerde via dit sportboek over de burgerrechtenbeweging, Martin Luther King, Malcolm X...Ondertussen is Alex zelf auteur en heeft hij een nieuw boek uit: 'De zonen van Bruce Lee', een liefdevolle brief aan zijn zoon.


© foto Michiel Devijver - Iedereen LeestDeel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief