Herman Koch daalt af in zijn verleden voor zijn nieuwste roman 'Finse dagen'

Fictie VRT NWS

Van 'Het diner' werden er wereldwijd 3 miljoen exemplaren verkocht. 'Finse dagen', de nieuwe roman van Herman Koch, is helemaal anders dan dat we gewoon zijn van de auteur. 'Het is een afdaling in mijn verleden' vertelt hij in de studio van De afspraak en daardoor een heel persoonlijk boek. Het is deels autobiografisch aangevuld met fictie. Maar de meest onwaarschijnlijkste zaken in het boek zijn dan wel weer waarheid.

Herman Koch trok naar Finland toen hij 19 was. Anderhalf jaar na de dood van zijn moeder. Om bomen te hakken en koeien te melken maar vooral om tijd te kopen, om zichzelf te vinden terwijl hij allerlei klussen klaarde op een boerderij en genoot van het alleen zijn.
In Finse dagen, zijn nieuwste boek kijkt hij terug op die periode. Het is uitkijken naar de ontvangst van het boek in Finland waar het in maart in de winkel zal liggen!

Herman Koch was ook te horen in Pompidou op Klara en in De wereld vandaag op Radio 1. 'Ik zou dit boek ook wel aan mijn ouders kunnen opdragen' vertelt hij aan Nicky Aerts.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief