Herbekijk het exclusieve interview van Annelies Beck met Yuval Harari

Non-Fictie VRT NWS

Yuval Harari beschrijft de geschiedenis van de mensheid en blikt vooruit naar de uitdagingen van de toekomst. Heldere lijnen waarin veel mensen een houvast vinden. Annelies Beck had een exclusief gesprek met de historicus, filosoof en auteur, onder meer over de ontwikkeling van AI (Artificiële Intelligentie) en de impact ervan op ons, mensen.

'We zijn al goden want we houden het lot van andere dieren en de planeet in onze handen. Tot nu toe zijn we onverantwoordelijke goden geweest.' Zo begint het interview. Verder waarschuwt hij voor de digitale dictatuur via 'surveillance technologie': 'Doorheen de geschiedenis hebben mensen altijd geprobeerd te voorspellen en te manipuleren wat andere mensen denken en doen. Nu hebben we gesofisticeerdere middelen dan ooit tevoren om dit te bereiken...Bedrijven die meer over je weten dan jij zelf kunnen net zo gevaarlijk zijn als overheden.'

Is het mogelijk daar iets tegen te beginnen als individu of als staat, wil Annelies weten. Herbekijk het ingekorte (08:47) of integrale interview (32:55) dat Annelies met Harari had.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief