VPRO - Geert Broertjes

De boekentips in de eerste aflevering van Brommer op zee

Canvas

De eerste aflevering van Brommer op zee gemist? Bekijk ze uitgesteld op VRT NU.

De boeken in Brommer op zee

Boekenliefhebbers hebben vast heel wat nieuwe leesinspiratie opgedaan na het zien van Brommer op zee. Presentatoren Ruth Joos en Wilfied de Jong openden de uitzending met hun persoonlijke boekentips. Wilfried bracht 'De sneeuwpanter' van Sylvain Tesson en het fotoboek 'Out of Place' van Bas Losekoot mee en Ruth tipte 'De jaren' van Annie Ernaux en 'Boem Paukeslag' van Paul van Ostaijen-biograaf Matthijs de Ridder.

Live in de studio zaten Josse De Pauw en Sofie Lakmaker. Twintig jaar na 'Werk' stelt theatermaker en auteur Josse De Pauw zijn nieuw boek voor: 'In open veld'. Hij is er 69 maar worstelt met het gevoel dat alles nog moet beginnen. En Sofie Lakmaker (26) raakt in haar debuut en coming-of-age roman 'De geschiedenis van mijn seksualiteit' thema's als eenzaamheid en angst aan.

Online boekenclub van Brommer op zee

Sofie Lakmaker is deze maand ook de host van de Brommer op zee Boekenclub. In de uitzending deelden drie boekenclublezers al wat ze vonden van 'De geschiedenis van mijn seksualiteit'. Ook jij kan lid worden van deze online boekenclub via deze link en samen met andere lezers en de auteur het boek ontdekken en bespreken!

Zondag 25 april: aflevering 2 van Brommer op zee met...

Zin in meer? Deze auteurs maken volgende zondag hun opwachting in een nieuwe aflevering van Brommer op zee: Esther Gerritsen, A.L. Snijders en Mira Feticu.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief