Heidi Lenaerts is fan van het nieuwe boek van Elena Ferrante

Fictie Klara

Klara-collega Heidi Lenaerts is fan van het nieuwste boek van Elena Ferrante, 'Het leugenachtige leven van volwassenen'. Ze praat erover in Espresso op Klara.

Het boek verscheen eind vorig jaar al in Italië en daar werd het naar goede gewoonte een bestseller. Nu is de Nederlandse vertaling uit en Heidi Lenaerts is er in beginnen te lezen. Het boek is nog niet uit, omdat ze er zo lang mogelijk van wil genieten. Ze heeft de vorige boeken van Ferrante ook gelezen. 'Los van alle vrouwen in de boeken, speelt Napels een rol in haar boeken. Je kan Napels echt zien en ruiken in de boeken. Ik ben zot van die stad. En vooral de arme wijken spelen een rol in haar boeken. Daarom hou ik er zo van en dan nog die verhalen van al die vrouwen, relaties, hoe omgaan met verlies, opnieuw beginnen, ik vind dat ze dat heel mooi en gedetailleerd beschrijft...', vertelt Lenaerts.

De auteur is niet bekend, we weten niet of het een man of een vrouw is. Ze wordt de Banksy van de literatuur genoemd, maar dat stoort Lenaerts niet.

Dit boek gaat ook over Napels, maar dit keer woont het hoofdpersonage in de goede buurt. Giovanna is 13 en heel lief, gehoorzaam, praat netjes en heeft goede punten. Maar ze heeft een tante Vittoria, die in een de armere buurt woont. En ze wordt daar heel nieuwsgierig naar. 'Ik geef de eerste veelzeggende zin van het nieuwe boek even mee', zegt Lenaerts:

'Twee jaar voordat mijn vader ons verliet, zei mijn vader tegen mijn moeder dat ik heel lelijk was'. 'Daar zit veel in die zin. Hij wilde eigenlijk zeggen dat zijn dochter steeds meer op zijn 'slechte' zus begon te lijken. En daarom gaat de dochter eens kijken wie die tante eigenlijk is, gaat ze haar opzoeken en zo hoort ze allerlei verhalen over haar familie en het plaatje van het perfecte gezin gaat eraan, sluit Lenaerts af. '

Herbeluister het interview hieronder

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief