Hannelore Bedert schrijft boek over verslaving in opdracht van Te Gek!? - 'Bruna'

Boekenmarathon VRT MAX

Hannelore Bedert is singer-songwriter, columniste en auteur. Het ingetogen nummer 'Kom naar huis' gaat over het gemis van haar plots overleden man Stijn en veroverde vele harten want het nummer staat hoog genoteerd in de hitparade van heel wat radiostations.

Vorig jaar werd de debuutroman van Hannelore Bedert 'Lam' bekroond met de publieksprijs van De Bronzen Uil. En nu is er 'Bruna', de novelle die Hannelore schreef op vraag van Te Gek!?, de organisatie die het taboe rond geestelijke gezondheid wil doorbreken. Dit jaar is het thema van de campagne verslaving.

Er is niets fouts aan je kwetsbaar op te stellen

Waarover gaat het boek? Het hoofdpersonage Laure, professor in de psychologie, begint door een traumatische gebeurtenis te drinken. Ze denkt dat niemand in haar omgeving dit opmerkt en heeft zelf niet door dat haar gezin hieronder lijdt. In een winkel ontmoet ze het meisje 'Bruna' die haar wijst op haar probleem en haar eigenlijk ontmaskert. Ze wordt gedwongen om eerlijk te zijn, vooral tegenover zichzelf. 'Het zijn vaak andere mensen die je tot inzicht kunnen brengen', vertelt Hannelore aan Tom De Cock tijdens De Boekenmarathon.

'Hoe is die opdracht tot bij jou gekomen?', wil Tom weten. Ze heeft al met Te Gek!? samengewerkt in het verleden als songwriter en na haar debuutroman vroegen ze haar over dit thema een novelle te schrijven. Het feit dat ze carte blanche kreeg, overtuigde haar deze opdracht te aanvaarden. Ze vindt het heel belangrijk dat mensen open kunnen praten over de dingen waarmee ze zitten.

Binnenkort komt nog een boek uit met een selectie van haar columns, onder andere over haar persoonlijk rouwproces en over hoe je kan omgaan met het verdriet van iemand anders.

Op de vraag hoe het met haar gaat, antwoordt Hannelore heel open en eerlijk: 'Soms gaat het goed met haar en de kinderen maar soms is het dikke kak.'

Bekijk Hannelore Bedert in De Boekenmarathon op VRT NU.


Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief