Herbekijk Griet Op de Beeck in De afspraak over de verfilming van 'Kom hier dat ik u kus'

Verfilming VRT NWS

Meer dan 400.000 exemplaren zijn er sinds 2014 verkocht van de roman 'Kom hier dat ik u kus'.

Nu is er de verfilming door het Nederlands-Belgische regieduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden met in de hoofdrol Tanya Zabarylo die Mona uit het boek vertolkt. Andere rollen zijn weggelegd voor Tijmen Govaerts (Muidhond), Valentijn Dhaenens (De helaasheid der dingen), Tom Vermeir (Belgica) en Wine Dierickx (Smoorverliefd).

Nu vrijdag beleeft de film haar première tijdens FilmFestGent en vanaf 4 november is ze te zien in alle filmzalen. De verwachtingen zijn zeer hoog gespannen. In Nederland kreeg de film al de prijs van de filmkritiek tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren.

'Kom hier dat ik u kus' gaat over Mona die opgroeit in een thuis waar je eigenlijk liever niet bent. Ze krijgt niet de vanzelfsprekende onvoorwaardelijke liefde en veiligheid die elk kind nodig heeft. Een heftig verhaal.

'Welke verwachtingen had ze van deze verfilming?' vraagt Bart Schols aan Griet Op de Beeck in De Afspaak. Alvast geen dun doorslagje van het boek. De film heeft al haar verwachtingen overtroffen. Het is een must see, ook voor wie het boek maar niets vond, zegt ze zelf. Ondertussen zijn er al concrete plannen voor een volgende verfilming van een van haar boeken en is Griet bezig aan een nieuwe roman.

Herbekijk De afspraak met een pakkende scène uit de film.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief