Graphic novel 'Heartstopper' verovert nu ook Netflix

Graphic novel Nieuwe feiten

Sinds enkele weken is de nieuwe Netflixserie 'Heartstopper' razend populair. Ook in België staat hij in de top 10 van meest bekeken reeksen op Netflix. De serie is gebaseerd op een graphic novel geschreven door Alice Oseman en het thema wordt omschreven als 'boy meets boy'.

StuBru-presentator Flo Windey is fan en zag de serie ondertussen al voor de tweede keer vertelt in Nieuwe Feiten: 'Ik was op vakantie in Londen toen de serie uitkwam, en mijn vrienden waarmee ik had afgesproken, wilden naar huis om 'Heartstopper' te kijken. Ze waren er die ochtend aan begonnen, en wilden het gewoon uitkijken.'

Eén van de voornaamste redenen hiervoor was dat actrice Olivia Colman, bekend van 'The Crown', erin meespeelt, maar vooral ook dat het een enorm warme serie is, die je in een ruk wil uitkijken.

De serie gaat over twee homoseksuele jongens die elkaar leren kennen op de middelbare school. Het is een echt 'coming of age' verhaal, waarin het hoofdpersonage Charlie per toeval naast de knapste jongen van de school komt te zitten. Uit hun ontmoeting bloeit een mooie vriendschap, en misschien wat meer.

De grafische details uit de graphic novel komen ook terug in de serie, bijvoorbeeld in de vorm van vlindertjes die in het beeld getekend zijn.

LangZullenWeLezen tipte via Instagram al deze mooie reeks, en ook enkele andere boeken die te zien zijn in de vorm van een serie op Netflix.

Herbeluister het gesprek met Flo Windey over 'Heartstopper' op Radio 1 Select.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief