Even geen zin in lezen? Bezoek deze musea over literatuur!

Uittip LangZullenWeLezen

Genoeg van al dat lezen tijdens de zomervakantie? Plan dan eens een bezoek naar een museum – over literatuur weliswaar. De tips van de museumPASSmusées halen je met je neus uit de boeken.

In het Gezellehuis ontdek je het leven en werk van de Vlaamse dichter Guido Gezelle. Vind hier zijn handschriften, persoonlijke voorwerpen en bureau, allemaal in zijn geboortehuis. Bezoek ook de prachtige tuin, een ode aan de natuur die de dichter zo inspireerde.

De tentoonstelling Het huis der Legenden in Musée de la Grande Ardenne werpt je een blik op de Ardense volksverhalen over weerwolven, feeën en dwergen.

De Vlaamse literatuur van de 19de en 20e eeuw huisvest zich in Antwerpen. In het Letterenhuis neus je tussen de foto’s, filmfragmenten en klankopnames van honderden auteurs.

Het leven en werk van Guillaume Apollinaire – een Franstalige schrijver uit de 20e eeuw – staat tentoongesteld in de Abdij van Stavelot waar hij in de zomer van 1899 verbleef.

Tot slot kan je een bezoekje brengen aan het Lijsternest, het authentiek bewaard gebleven huis van Stijn Streuvels. In 1905 liet Streuvels de schrijfplek bouwen naar de plannen van zijn vriend Jozef Viérin. Het brede raam boven zijn schrijftafel biedt een uitzicht over het glooiende Ingooigemse landschap dat de auteur destijds inspireerde.

Meer informatie over de musea vind je hier.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief