Geen kandidaat om de boekenbeurs over te nemen

VRT NWS

Er is geen nieuwe kandidaat om de boekenbeurs over te nemen, meldt VRT NWS. Vandaag, 2 april, om 12 uur verliep de deadline om een bod in te dienen om de Antwerpse boekenbeurs over te nemen. Boek.be dat de beurs al jaren organiseert, had bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en zette één van haar belangrijkste activiteiten in de etalage. Van de oorspronkelijk 23 kandidaten heeft er uiteindelijk niemand een effectief bod uitgebracht.

'Hoewel er zich 23 kandidaten hadden aangemeld voor de biedingsprocedure om de Boekenbeurs over te nemen, werd er uiteindelijk geen enkel effectief bod uitgebracht,' meldt de bevoegde gerechtsmandataris Nathalie Vermeersch. Organisator Boek.be blijft nog tot 19 april beschermd tegen zijn schuldeisers.

Vijftien organisaties waren geïnteresseerd

Sinds 15 maart hadden geïnteresseerde partijen toegang tot een digitale dataroom met alle relevante informatie. Na een week hadden zich daar volgens Veilinghuis al vijftien partijen uit Vlaanderen en Brussel gemeld als kandidaat om de organisatie van de Boekenbeurs over te nemen. Dat aantal liep tegen de aanmeldingsdeadline, op 30 maart om middernacht, nog op tot 23. Uit die interesse kwam dus geen enkel concreet bod naar voren.

Boekenbeurs-organisator Boek.be zit al lang in financiële problemen, onder meer door krimpende bezoekersaantallen voor de Boekenbeurs in Antwerp Expo. Een herstructureringsplan dat eind 2019 werd voorgesteld, werd doorkruist door de coronacrisis. De afgelasting van de beurs in 2020 betekende het verlies van bijna de volledige bron van inkomsten voor Boek.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief