Geen jubileumfeestje op de Boekenbeurs voor Pascale Naessens

Radio 2 Antwerpen

Dit jaar kunnen we niet naar de Boekenbeurs, dat zou met corona ook niet echt te verantwoorden zijn. En dat betekent ook dat heel wat schrijvers, die daar normaal gezien komen signeren, nu écht herfstvakantie hebben.

Sharon Slegers van Radio 2 Antwerpen interviewt een vaste gast, iemand die je normaal gezien elk jaar op de boekenbeurs tegen het lijf kan lopen: Pascale Naessens.

'Daar ontmoet je je publiek en krijg je feedback. Ik mis het dus', zegt Naessens. Het zou dit jaar de tiende keer zijn dat ze op de Boekenbeurs zou signeren. Het is een jubileumjaar voor haar: 10 jaar auteur. Normaal zou er dit jaar een groot feest voor haar zijn, georganiseerd door haar uitgeverij (Lannoo), maar dat gaat niet door met corona.

Het is een speciaal jaar, want er komen dit jaar maar liefst 3 boeken van haar uit. Er was een boek dat al is uitgekomen na de lockdown over ketokuur, dan was er in september haar vaste kookboek 'Echt eten', dat altijd in september uitkomt en in november is er dus een boek om haar te vieren. Een beperkte uitgave. Het wordt een fotoboek, geen receptenboek voor de verandering. Een soort 'salonexemplaar' met allemaal foto's die haar vorige boeken niet gehaald hebben en van plekken waar zij haar inspiratie opdoet.

'In elke crisis zit een soort les, we kunnen daar iets uithalen. Het is de ideale periode om boeken te lezen, want we mogen wel nog naar de boekhandel', besluit Pascale Naessens.

Herbeluister het interview hieronder

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief