De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Fresco's van striptekenaar Hergé worden beschermd in Brussel

Strips Radio 2 Vlaams-Brabant

Het Brussels gewest gaat verschillende fresco's van striptekenaar Hergé beschermen. De muurschilderingen zijn te bewonderen in het Sint-Bonifatiusinstituut in Elsene, waar de scouts ook jaren zaten. En laat dat net de scouts zijn waar Hergé zelf lid van was. Bijzondere fresco's op een bijzondere plaats die nu beschermd zullen worden.

De fresco's van Hergé zijn al lang bekend en erg populair tijdens de Open Monumentendagen in Brussel. Ze bevinden zich in een lokaal, op het gelijkvloers van het Sint-Bonifatiusinstituut dat later onderdak bood aan de scouts. Het zijn net die scouts waar Georges Rémy, alias Hergé, lid van was toen hij op 15-jarige leeftijd de muurschilderingen aanbracht.

Omdat de fresco's zo populair zijn, besloot staatssecretaris van Erfgoed Pascal Smet (Vooruit) ze ook te beschermen. 'Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) heeft een plaatsbeschrijving en een oplijsting van de preventieve beschermingsmaatregelen van de muurschilderingen opgesteld. Die zijn bezorgd aan de eigenaar van het gebouw opdat die de bewaarmaatregelen kan nemen. Het KIK oordeelde ook dat de staat van de tekeningen relatief goed is. Er moeten enkel nog verstevigings- en bevestigingswerken worden gepland.'

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief