Frank Willaert krijgt de Everwinus Wassenbergh Penning 2022: 'Het West-Vlaams ligt het dichtst bij het middelnederlands'

Prijs Culture Club

De Antwerpse hoogleraar Middelnederlandse letterkunde Frank Willaert krijgt voor zijn jarenlange inzet voor de studie van de Nederlandse Taal en Cultuur de Everwinus Wassenbergh Penning.
Deze prijs wordt een keer in de twee jaar uitgereikt aan iemand die uitzonderlijke prestaties heeft geleverd voor de Neerlandistiek.
Willaert krijgt de penning op 2 april 2022 overhandigd tijdens de Neerlandistiek-dagen in Groningen. Hij vertelt erover in 'Culture Club'.

Oud-Student Sven Speybrouck vertelt hoe hij van professor Willaert leerde hoe je een eenhoorn moest vangen. En Willaert zelf vertelt hoe hij bijvoorbeeld ook op dansen in de literatuur focuste. Wat opvalt is dat je vroeger moest kunnen dichten om status te hebben. 'Jammer genoeg is dat nu niet meer zo het geval', zegt Willaert. En hij wil een brug bouwen tussen de middeleeuwen en nu. Tijdens corona heeft Willaert zelfs een eigen youtube-kanaal uitgebouwd om over Middelnederlands te praten.

Herbeluister het interview met Frank Willaert

Frank Willaert krijgt de Everwinus Wassenbergh Penning 2022: 'Het West-Vlaams ligt het dichtst bij het middelnederlands'
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief