Fotograaf Stephan Vanfleteren schreef tijdens de lockdown 'Dagboek van een fotograaf'

Boekentips VRT NWS

Wandelen: u heeft het tijdens de lockdownperiode misschien vaak gedaan, net als fotograaf Stephan Vanfleteren. Hij ging van midden maart tot eind mei élke dag op pad met zijn fototoestel op zak in zijn nabije omgeving: de Westhoek. Het resultaat van die wandelingen, zijn "Corona Walks", is te zien in het Fotomuseum in Antwerpen. En Vanfleteren brengt ook een dagboek uit, over zijn gedachten tijdens die vele wandelingen. Opvallend genoeg wordt dat een boek zónder foto's.

Van 13 maart tot 31 mei hield Vanfleteren een vast ritme aan: tegen de avond ging hij wandelen, de ochtend erna maakte hij een fotoselectie uit zijn vele beelden, en tijdens de middag schreef hij de gedachten die hij tijdens de wandelingen noteerde op zijn smartphone uit tot dagboekfragmenten . Het resultaat is Vanfleterens' antwoord op de coronacrisis: met de "Corona Walks" wordt zijn overzichtstentoonstelling "Present" in het Antwerpse fotomuseum uitgebreid tot 13 september, én op 2 juli komt zijn "Dagboek van een fotograaf" uit.

Lees meer en bekijk de reportage in het journaal op vrtnws.be

Nu zondag is Vanfleteren trouwens ook de eerste gast in het programma 'Zomerhuis met boeken' met Lieven van Gils van 13 tot 14u op Radio 1.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief