BEKIJK - Bijzondere huwelijksreportage: Auteurs Lize Spit en Thomas Gunzig geven elkaar symbolisch jawoord

Literair evenement VRT NWS

Hoe kunnen we de Nederlandstalige en Franstalige literatuur in ons land dichter bij elkaar brengen? Dat was de vraag op de opening van de 'Foire du livre de Bruxelles', de Franstalige tegenhanger van de Vlaamse Boekenbeurs. De organisatoren bedachten daarvoor een ludieke plechtigheid die symbool staat voor verbondenheid tussen de beide kanten van de taalgrens.

Lize Spit en Thomas Gunzig zijn voor alle duidelijkheid niet echt getrouwd. Ze hebben allebei een partner, maar verleenden graag hun medewerking aan dit project.

De trouwceremonie vond plaats in de kapel van de Koninklijke Bibliotheek op de Kunstberg in Brussel. De twee Dichters des Vaderlands Carl Norac en Mustafa Kör zegenden het huwelijk in. De trouwerij is ook het eindpunt van #Thomize, een literair experiment dat begon op 24 april. Via een app van theatercollectief SKaGeN kon je de romance tussen Gunzig en Spit volgen. Meer dan 3.000 mensen deden dat.

De komende tien dagen zijn er op de website flirtflamand.be nog meer literaire ontmoetingen te volgen tussen Franstalige en Nederlandstalige schrijvers. Je kan er ook nieuwe boeken leren kennen.

Heeft dit symbolische huwelijk Lize aangezet om haar partner en auteur Rob van Essen ten huwelijk te vragen?

Bekijk hier de reportage in 'Het Journaal'

Vind ook je literaire partner met Matchmaker

Vind ook je literaire soulmate aan de andere kant van de taalgrens met MATCHMAKER van Flirt Flamand. Aan de hand van een aantal rake vragen peilt de bot naar je leesvoorkeur, en word je een Franstalige lezer voorgesteld. Je kan meteen de persoonlijke leestips checken of doorklikken op het social media profiel.

Tien auteurs van over de taalgrens

Wie zijn de Lize Spit en Bart Moeyaert van over de taalgrens? Flirt Flamand stelde een lijst met 10 boeken van Franstalige landgenoten samen. Ontdek ze hier.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief