De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Finale zomerboekenwedstrijd: and the winner is...

Wedstrijd LangZullenWeLezen

Sibylle uit Zedelgem wint 40 boekenbons

De winnaar van de zomerboekenwedstrijd die liep in samenwerking met Radio 1 en Boekhandels Vlaanderen is bekend. Sibylle Haesebrouck uit Zedelgem wint de hoofdprijs en mag gaan shoppen met 40 boekenbons onder de arm.

'Wat een fantastische prijs'

Sibylle is sinds enkele jaren met pensioen en heeft dus tijd om af en toe een boek te lezen. Sibylle: 'Ik lees graag en snuffel ook heel graag in een boekwinkel rond. Een vakantie is niet compleet zonder op ontdekkingstocht te kunnen gaan tussen de rijen boeken in mooie, vaak kleine en oude winkeltjes. Maar ook in mijn eigen vertrouwde Standaard snuister ik graag eens rond. De nieuwe aanwinsten bekijken, een boek vastnemen, de achterflap lezen, ... pure ontspanning.'

Over de prijs: 'Ik kan haast niet geloven dat ik naar de boekenwinkel kan en er zomaar boeken kan uitzoeken! En die dan kan betalen met gewonnen boekenbons. Een feest! Ik heb nog geen idee wat ik eerst zal kiezen. Een spannende thriller? Ik lees graag Jo Nesbo en Samuel Björk, M.J. Arlidge of Nicci French. En op vakantie een super ontspannende Lucinda Riley, Santa Montefiori en Nora Roberts, of Donna Tartt of Lulu Wang. Ook veel van Marianne Fredrikson of Herman Koch kan ik smaken. Soms kies ik gewoon de bestsellers van het moment. Op die manier kon ik ooit kennis maken met Lize Spit, of 'Het meisje in de trein' leren kennen. Of een toevalstreffer scoren: de wellicht eerder onbekende roman zoals er mogelijk dertien van in een dozijn zijn: 'Tuin van herinneringen', wellicht op een passend moment in mijn leven gekomen en voor mij blijvend prachtig. Laatst kon ik ook genieten van Rutger Bregman's 'De meeste mensen deugen' en heel zeker ook van 'Ik ben pelgrim' van Terry Hayes.

En toch, mijn laatste aankopen waren totaal iets anders: een reisgids, een kookboek, het mooie interieurboek 'The Natural Home' en enkele strips van Jommeke en Suske en Wiske voor de kleinkinderen.

In naam van LangZullenWeLezen wensen we Sibylle een herfst en winter vol leesplezier!

Finale zomerboekenwedstrijd: and the winner is...
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief