Filmregisseur Quentin Tarantino schrijft roman: 'Volledige herziening van 'Once Upon a Time in Hollywood''

Fictie VRT NWS

Filmregisseur Quentin Tarantino bekend van 'Pulp Fiction', 'Kill Bill' en recenter 'Once Upon a Time in Hollywood' heeft een boek geschreven dat vandaag verschijnt in de Verenigde Staten. Het gaat om een herwerking van die laatste film. Het is niet dat ik gewoon enkele scènes over had, het is een complete herdenking van het verhaal', zegt hij aan Pure Cinema Podcast.

Boek beter dan de film?

Tarantino lijkt een nieuwe carrière te zijn gestart. Twee jaar na zijn meest recente film 'Once Upon a Time in Hollywood', brengt hij zijn eerste roman uit met dezelfde naam. Die film ging over Rick Dalton (rol van Leonardo DiCaprio), een westernacteur op zijn retour en zijn sidekick/stuntman Cliff Booth (rol van Brad Pitt) in 1969 in Los Angeles. 'In het boek ga ik dieper in op de personages', zegt Tarantino.

Volgens Tarantino is het boek veel meer dan een lichte herwerking van de film met enkel wat weggelaten scènes eraan geplakt. 'Als je een fan bent van de film ga je dit boek fantastisch vinden', zegt de regisseur-schrijver. 'Ik heb niet gewoon het script herschreven. Het is echt een volledige herdenking van het verhaal.'

'Ik heb bij het maken van de film dingen geschreven als achtergrond voor de personages. Dingen die de film nooit gingen halen, maar die ik zelf wilde doen. Die details gaan nu in het boek zitten.' Vooral fans van Cliff komen aan hun trekken. 'Er zijn aparte hoofdstukken die alleen over zijn verleden gaan', legt hij uit. 'Die hoofdstukken zijn eigenlijk mini-romans op zich.'

Het blijft afwachten of het boek beter is dan de film. Tarantino heeft in elk geval de smaak te pakken, want er zou al een tweede boek in de maak zijn.

Herbeluister De Wereld Vandaag over 'Once Upon a Time in Hollywood', hét boek dat vandaag in de rekken ligt in de VS.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief