De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Femke Lippens - de bekendste boektokker in de Zomerboekathon

de Zomerboekathon

De jeugd leest wel. Dat kan je ontdekken op TikTok. Femke Lippens is een van de Vlaamse 'boektokkers' , die jonge lezers wegwijs maakt in boekenland aan de hand van video's op TikTok. En dat fenomeen heet dus BookTok.

Femke Lippens (24, @loonieslibrary op TikTok) was te gast in 'Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon' op Eén. Ze heeft meer dan 12.000 volgers.

'Ik probeer zo authentiek mogelijk te zijn en dus niet te fake over te komen. Het leuke aan TikTok is dat je gewoon een camera op jezelf kan zetten en kan beginnen babbelen (zonder filter en zo)', legt Femke uit.

'Hoe meer TikTok-video's ik maak, hoe meer jongeren beginnen te kijken. Ik merk dat BookTok misschien echt wel een verschil aan het maken is voor jongeren die lezen', besluit Femke.

De boekentip die ze meegeeft heeft ze uiteraard ook op BookTok leren kennen. Het was het allereerste boek dat ze er ontdekt heeft: Heartstopper. Een graphic novel over 2 jongens die verliefd op mekaar worden.

Het thema LGBTQI+ vind je veel terug op haar profiel. Femke probeert zo divers mogelijke thema's te promoten, zodat al haar volgers zich kunnen herkennen in de boeken.

Femke noemt zichzelf ook een 'bookcollector', ze heeft honderden boeken. Ze wil in de toekomst zelf ook eens een boek schrijven.

Herbekijk hieronder het interview:

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief