Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmen samen bestseller 'De acht bergen'

Verfilming VRT NWS

Regisseur Felix van Groeningen en actrice Charlotte Vandermeersch gaan de Italiaanse bestseller 'De acht bergen' van Paolo Cognetti verfilmen. Ze hebben samen het scenario geschreven en zullen samen ook regisseren.

Een Italiaans-Frans-Belgisch-Britse co-productie

Van Groeningen en Vandermeersch zullen bijgestaan worden door Ruben Impens als D.O.P. (director of photography) en Nico Leunen als monteur. Hans Everaert van Menuetto is de Belgische producent. Het project is een Italiaans-Frans-Belgisch-Britse co-productie.

'De acht bergen' speelt zich af in de Alpen en vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vrienden worden op hun 11e. Het is het begin van een intense maar hartverscheurende vriendschap die 30 jaar lang de enige constante is in hun leven. De roman, die in 2017 uitkwam, is een internationale bestseller die al in zo'n 30 talen vertaald werd. Om de film zo authentiek mogelijk te maken, zal er Italiaans in gesproken worden.

Ik geloof dat dit verhaal mensen over de hele wereld gaat inspireren en troost gaat bieden.

Felix van Groeningen

'De combinatie van de co-regie met Charlotte, de samenwerking met een internationale topcast en de ruggesteun van mijn vaste ploeg, lijken me de geschikte ingrediënten voor een bijzondere nieuwe stap in mijn traject als filmmaker', zegt Felix van Groeningen. 'De puurheid en de waarachtigheid waarmee de hoofdpersonages hun leven beleven en zoeken naar zin en geluk raakt me diep. Ik geloof dat dit verhaal mensen over de hele wereld gaat inspireren en troost gaat bieden.'

'Felix’ vraag om samen de film te regisseren, kwam onverwacht maar voelde tegelijkertijd heel natuurlijk aan', vult Vandermeersch aan. 'Na een jaar lang intensief zwoegen op het scenario, beseffen we dat we een complementair duo zijn. Het wordt een prachtig spannend avontuur om deze bedrieglijk eenvoudige, maar emotioneel gelaagde film samen te maken.'

Na zijn Amerikaanse avontuur 'Beautiful boy', met onder anderen Steve Carell en Timothée Chalamet, blijft Felix van Groeningen voor dit project in Europa. Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames starten en wanneer de film zal uitkomen.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief