Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch maken met film 'Le otto montagne' (De acht bergen) kans op de Gouden Palm in Cannes

Fictie VRT NWS

Na 'Close' van Lukas Dhont en 'Tori en Lokita' van de broers Dardenne is een derde Belgische film opgenomen in de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes. 'Le otto montagne' van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch maakt ook kans op de Gouden Palm, een van de meest prestigieuze filmprijzen.

De langspeelfilm 'Le otto montagne' ('De acht bergen') is nu toegevoegd aan de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes.

'Le otto montagne' is een adaptatie van de gelijknamige bestseller van Paolo Cognetti. Naast de regie tekenden Van Groeningen en Vandermeersch ook voor het scenario.

'Wat zijn wij blij om onze film op deze manier aan de wereld te kunnen tonen. We zijn trots op onze samenwerking met elkaar, met Felix’ vaste kompanen Ruben Impens en Nico Leunen, met producent Hans Everaert en het hele Italiaanse topteam. Het was een voorrecht om dit warme, menselijke, epische verhaal te kunnen vertellen en een groot Europees project op poten te kunnen zetten. We blozen', reageert het regisseurskoppel.

Het is het verhaal van Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en een uit de bergen, die vriendschap sluiten als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. Hun levens strekken zich uit, ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, trekt Pietro de wereld rond. Een tocht in eenzaamheid en liefde, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

De Italiaanse cast bestaat uit Luca Marinelli (Martin Eden), Alessandro Borghi (Devils), Filippo Timi (Vincere) en Elena Lietti (Anna).

Bekijk de reactie van Felix Van Groeningen in 'Laat' op vrtnws.be.

Ook De Ochtend op Radio 1 belt met het regisseursduo. Een gesprek dat je kan herbeluisteren op Radio 1 Select.

  Deel dit artikel

  Nog meer boekennieuws op

  Kom erbij en lees mee.

  Begint het te kriebelen?

  Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
  Laat het leesplezier beginnen!

  Log in met je VRT profiel

  Meer leesplezier?

  Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
  We sturen je elke week een verse update!

  Schrijf je in op de nieuwsbrief