Fatinha Ramos:'Ik kreeg het boek van een verpleegster in het ziekenhuis omdat ik bijna niet at'

Kinder-en jeugdliteratuur Jeugdboekenmaand

Dat boeken soms zelfs levensbelangrijk zijn, bewijst het verhaal van Fatinha Ramos. Fatinha is een geboren Portugese en werkt en woont in Antwerpen. Je kent haar misschien ook wel van de stellingdoeken in Antwerpen en nog zo veel meer. 'Ze was te gast in de boekenmarathon als illustrator van het kinderboek 'Toermalijn'. En maakte trouwens één van de 3 illustraties die je kon kiezen voor de LangZullenWeLezen-nieuwjaarskaart.

  Rupsje Nooitgenoeg/ 'The Very Hungry Caterpillar' / 'A Lagartinha muito Comilona' (Portugese editie)-Eric Carle

  Ik kreeg het boek van een verpleegster in het ziekenhuis omdat ik bijna niet at. Helaas ben ik dat boek achteraf kwijtgeraakt… Het verhaal is boeiend want er gebeurt veel met de rups. Elke pagina is heel interactief. Dat bleef me boeien. Wat ik ook leuk vond was dat de rups klein begint in het verhaal, gaandeweg eet en een metamorfose ondergaat. Op het einde ontpopt het zich tot een enorme vlinder. Daarom misschien mijn fascinatie voor vlinders… En het boek heeft ook impact gehad want ik ben terug moeite beginnen doen om te eten. Alleen ben ik niet zoveel gegroeid als de vlinder… :-)
  Als kind keek ik vooral naar de beelden en minder naar de tekst. Ik ben dan ook illustrator geworden. Maar natuurlijk maken beeld en tekst het boek volledig. De inspiratie dat je als kind uit een boek kan halen is immens.
  Voor mij is lezen zoals reizen. Puur avontuur.
  Fatinha Ramos:'Ik kreeg het boek van een verpleegster in het ziekenhuis omdat ik bijna niet at'

  De kleine Fatinha die door 'Rupsje Nooitgenoeg' begon te eten

  Maart is Jeugdboekenmaand. Daarom vraagt LangZullenWeLezen aan een aantal veellezers, jeugdboeken-auteurs en illustratoren met welk boek het leesfeest begonnen is?

  Lees hier meer over de reeks

  Deel dit artikel

  Nog meer boekennieuws op

  Kom erbij en lees mee.

  Begint het te kriebelen?

  Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
  Laat het leesplezier beginnen!

  Log in met je VRT profiel

  Meer leesplezier?

  Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
  We sturen je elke week een verse update!

  Schrijf je in op de nieuwsbrief