FAAR

FAAR: nieuw non-fictie festival in Oostende

LangZullenWeLezen

Van 17 tot en met 20 maart 2022 gaan meer dan vijftig auteurs uit binnen- en buitenland voor anker in Oostende tijdens FAAR, een gloednieuw boekenfestival met de klemtoon op non-fictie. Je kan deelnemen aan meer dan vijfenzestig activiteiten verspreid over een tiental locaties op wandelafstand van elkaar, met brasserie Du Parc als het kloppende hart van het festival.

FAAR dankt zijn naam aan de vuurtoren die onvermoeibaar zijn licht werpt over deze stad en op de horizon.

Guinevere Claeys, curator van FAAR

Tijdens FAAR worden auteurs in de kijker gezet door een mix van auteurslezingen, workshops, interviews, panelgesprekken, debatten, (literaire) proeverijen en een aantal nieuwe eigenzinnige formats, zoals de festivalavond ‘Nacht van de Slapelozen’ en ‘Praten over eten met eten’, waarin twee chefs met elkaar in gesprek gaan over voeding terwijl ze koken voor het aanwezige publiek. Aan de hand van zorgvuldig gekozen thema’s onderzoeken ze hoe de wereld van morgen eruit kan zien. O.a. Paul Verhaeghe, Marjolijn van Heemstra, Frank Westerman, Hind Fraihi, Geert Buelens, Tessa Kerre, Chris De Stoop, Angelique Van Ombergen, Peter De Graef en Bregje Hofstede zijn van de partij.

FAAR zet de bezoekers aan het denken, maar brengt ze ook in beweging - met interactieve wandelingen, workshops en voorleessessies die zich verspreiden over de hele stad. De auteurs gaan in dialoog tijdens meet en greets op het festival. Met een speciaal kinderprogramma manifesteert FAAR zich als een literair festival voor het hele gezin.

Alle informatie en het volledige programma vind je op https://www.faar-oostende.be/.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief