'Elvis Presley zat in een gouden kooi.' Muziekjournalist Godfried Nevels schreef 'Op zoek naar Elvis'.

Non-Fictie Classic stories

Muziekjournalist Godfried Nevels sprak voor zijn boek 'Op zoek naar Elvis' met vrienden en bekenden van Elvis Presley om hun persoonlijke herinneringen aan The King vast te leggen. Hij vertelde erover in Classic stories op Radio 1 en ruimde meteen al een paar beweringen uit de weg en gaf een paar interessante weetjes mee, die anders dan je zou denken, nog niet geweten zijn:

  • Nee Elvis was geen racist. Integendeel hij vermelde steeds waar hij zijn muzikale inspiratie haalde. Hij heeft nooit de eer opgeëist van de rock 'n roll. Zijn grote wens was het trouwens om in een gospelkwartet te zingen.
  • Elvis was heel erg bezig met filosofische vragen. Een heel andere kant van de man dus.
  • Zijn arme afkomst zorgde er ook voor dat hij erg gul was voor vrienden en familie en zelfs wildvreemden. Ooit kocht hij een Cadillac voor een vrouw die op hetzelfde moment als hij in de garage was. En hij kocht een huis voor een vriend. Door zijn gulheid had hij ook vaak zelf schulden en daarom moest hij ook blijven toeren.
  • Elvis wilde trouwens niet bekend zijn. Een nauwe medewerker melde aan Elvis dat hij uit de business ging stappen, waarop Elvis antwoordde: 'Kon ik dat ook maar, maar ik moet Elvis Presley zijn'. Hij zat als het ware in een gouden kooi.

Godfried Nevels heeft trouwens voor het boek de vrouw van Colonel Parker, de manager van Elvis, geïnterviewd, 9 dagen voor haar dood. Wellicht was hij de laatste persoon die haar heeft mogen interviewen.

Herbeluister het interview op Radio1.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief