Els Dottermans leest voor uit 'Handleiding voor poetsvrouwen’ van Lucia Berlin tijdens de Virale Vertelsessies op Radio 1

Fictie LangZullenWeLezen

Het avondprogramma 'Zandmam' op Radio 1 zette deze week de Virale Vertelsessies verder met verhalen ingelezen door Josse De Pauw, Els Dottermans, Stefaan Degand en Damiaan De Schrijver.

Els Dottermans kiest een boek van Lucia Berlin. Ze leest het kortverhaal 'Onbeheersbaar' uit 'Handleiding voor poetsvrouwen'. Het boek biedt de perfecte mix tussen moed en weemoed.

Lucia Berlin is een legendarische kortverhaalschrijfster en met de nodige humor en melancholie beschrijft ze de wonderen van het alledaagse. De vrouwen in haar verhalen zijn sterk, slim en oprecht, maar tegelijk lopen ze verloren.

Lucia Berlin, geboren in 1936 en overleden in 2004, was de dochter van een mijningenieur en verhuisde hierdoor tijdens haar jeugd heel vaak. Ze heeft een groot deel van haar leven in Chili doorgebracht, had 4 zonen én een alcoholprobleem.

Een heel interessant figuur, aldus ook lezer en fan Sofie Verraest die 'Handleiding voor poetsvrouwen' tipt aan Sven Speybrouck in 'Achterflap'. 'Ze schrijft met heel veel aanvaarding over de goede en de slechte kanten van het leven...Het leven is verschrikkelijk én prachtig. Aan het einde van de rit heb je het gevoel: het leven is één groot avontuur.'

Herbeluister Els Dottermans in Zandman op Radio 1.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief