Elke Van Hoof werkte in coronajaar aan een nieuw boek: ‘Eerste hulp bij thuiswerken’

Non-Fictie Touché

Binnenkort verschijnt ‘Eerste hulp bij thuiswerken’ (uitgeverij Lannoo) van Elke Van Hoof. Dit boek past in het rijtje ‘Eerste hulp bij hoogsensitiviteit’ en ‘Eerste hulp bij stress & burn-out’.

Zondag was klinisch psycholoog Elke Van Hoof te gast in Touché. Tijdens het voorbije coronajaar werkte ze thuis aan een nieuw boek: ‘Eerste hulp bij thuiswerken’. Ook al leek dit eerder al ‘het nieuwe normaal’, nu pas weten we écht hoe het is om thuis je werkdag te organiseren. En ook al dromen we ervan weer gewoon naar het werk te kunnen, toch zal het een deel van ons leven worden.
En dit is lang niet de eerste mentale aanpassing die Elke Van Hoof bestudeert. Eerder deed ze dat ook al met stress, burn-out en hoogsensitiviteit. Maar hoe moet het verder? Zijn we communicatiever geworden als het gaat over mentaal welzijn? Gaf Meghan Markle het goeie voorbeeld? En hoe houdt ze haar eigen veerkracht op peil?

Van Hoof gaf ook deze boodschap mee: Het is zo perfect als je de beste versie van jezelf bent. En dat is niet altijd een topversie. Dat kan soms 80% zijn, soms 100%, soms 150% en soms 50%. Je zet je beste beentje voor gezien de context waar je inzit. Wees er blij mee. En erken ook bij anderen dat iedereen de beste versie van zichzelf probeert te blijven.

Herbeluister de uitzending op Radio1.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief